Rýžové řezy s mandlemi |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny500 g polohrubé mouky1 prášek do pečiva 125 g moučkového cukru 250 g Hery 2 vejce sůl NÁPLÒ: 750 ml mléka špetka soli 200 g dlouhozrnné rýže 50 g meruňkové marmelády 125 g smetany ke šlehání 4 vajíčka 100 g másla 125 g cukru 100 g strouhaných mandlí ½ lžičky strouhané citrónové kůry moučkový cukr na posypání PostupMouku, prášek do pečiva, moučkový cukr, sůl, tuk a vejce uhněteme do těsta. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice. Troubu předehřejeme na 175 °C. Těsto rozválíme na vymaštěném plechu a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme asi 15 minut.Mléko se solí povaříme, přidáme rýži a vaříme na slabém ohni v přiklopeném hrnci. Mezitím upečený korpus potřeme marmeládou. Odděleně ušleháme do tuha smetanu a bílky. Máslo utřeme do krému s cukrem a žloutky. Do něho vmícháme vychladlou rýžovou kaši, mandle a citrónovou kůru. Přimícháme dotuha ušlehanou smetanu a sníh z bílků. Rýžový krém rozetřeme na marmeládou potřený korpus. Pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení necháme vychladnou a poprášíme moučkovým cukrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |