Krupicový nákyp s ovocem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny500 ml mléka3 lžíce krupice 6 vajec 100 g másla 2 vanilkové cukry strouhaná kůra z jednoho citronu špetka soli 1 vanilkový pudink 2 lžičky prášku do pečiva 150 g jahod 150 g rybízu 450 g rybízového rosolu PostupMléko se špetkou soli přivedeme k varu a přisypeme krupici. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr a 6 žloutků. Přimícháme citrónovou kůru a vlažnou krupici. Kypřicí prášek s pudinkem rozředíme ve 4 lžících vody a vmícháme do krupicové hmoty. Nakonec vmícháme sníh z bílků.Polovinu hmoty dáme do zapékací formy. Ovoce omyjeme a promícháme s rybízovým rosolem. Ovocnou směs naneseme na krupicové těsto, zakryjeme zbývajícím těstem a pečeme hodinu v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme teplé. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |