Meruňkovo-višňový nákyp |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny500 g meruněk200 g višní 175 g mletých lískových oříšků 2 lžíce sójové mouky 3 bílky dřeň z půlky vanilkového lusku špetka soli 150 g medu (případně javorový sirup) 2 lžičky citrónové šťávy práškový cukr na posypání tuk na vymazání formy PostupMeruňky a višně omyjeme, višně vypeckujeme a meruňky rozpůlíme a vyndáme pecku. Vysokou nákypovou mísu vymažeme máslem a vysypeme 2 lžícemi lískových oříšků. Sójovou mouku rozmícháme ve 4 lžících vody. Bílky osolíme a ušleháme je na tuhý sníh. Za stálého míchání do něj přidáváme med, sójovou mouku a citrónovou šťávu. Poté vmícháme zbylé lískové oříšky smíchané s vanilkovou dření.Do vysypané nákypové formy vložíme polovinu meruněk a višní, přelijeme je těstem. Na to poklademe zbylé meruňky a višně. Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Potom jej vyndáme, posypeme práškovým cukrem a ihned podáváme, dokud je nákyp ještě kyprý. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |