Čokoládová zmrzlinová bomba |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny(pro 6 osob)250 ml mléka 4 žloutky 100 g moučkového cukru špetka soli 1 lžička skořice 50 g hořké čokolády 75 g lískových oříšků 50 g kokosek 3/8 l šlehačky Na ozdobení: 1/8 l šlehačky 6 pralinek 12 kokosek 20 g strouhané čokolády PostupMléko nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, cukr, špetku soli a skořici. Šleháme ve vodní lázni metličkou a zahříváme, dokud krém nezhoustne. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v krému. Necháme vychladnout (nejlépe v kovové nádobě a ve studené vodní lázni) za občasného promíchání. Lískové oříšky na pánvi opražíme dozlatova, necháme vychladnout a pak je umeleme. Kokosky rozdrolíme. Šlehačku ušleháme dotuha. Vše opatrně vmícháme do krému. Krém pak vlijeme do formy nebo misky a dáme zmrazit. Asi 30 minut před podáváním přendáme bombu z mrazničky do ledničky. Pak ji uvolníme z formy, vyklopíme na talíř a ozdobíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |