Čokoládová zmrzlinová bomba PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

(pro 6 osob)
250 ml mléka
4 žloutky
100 g moučkového cukru
špetka soli
1 lžička skořice
50 g hořké čokolády
75 g lískových oříšků
50 g kokosek
3/8 l šlehačky

Na ozdobení:
1/8 l šlehačky
6 pralinek
12 kokosek
20 g strouhané čokolády

Postup

Mléko nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, cukr, špetku soli a skořici. Šleháme ve vodní lázni metličkou a zahříváme, dokud krém nezhoustne. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v krému. Necháme vychladnout (nejlépe v kovové nádobě a ve studené vodní lázni) za občasného promíchání. Lískové oříšky na pánvi opražíme dozlatova, necháme vychladnout a pak je umeleme. Kokosky rozdrolíme. Šlehačku ušleháme dotuha. Vše opatrně vmícháme do krému. Krém pak vlijeme do formy nebo misky a dáme zmrazit. Asi 30 minut před podáváním přendáme bombu z mrazničky do ledničky. Pak ji uvolníme z formy, vyklopíme na talíř a ozdobíme.