Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Surovinyna piškot:200 g polohrubé mouky 200 g cukru krupice 4 vejce 4 lžíce horké vody krém: 500 ml mléka 2 vanilkové pudinky 4 – 6 lžic cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 měkký tvaroh 250 g Hery 4 půlky broskví z kompotu 1 šlehačka Dr. Oetker v prášku 1 ztužovač šlehačky 150 ml studeného mléka nastrouhaná čokoláda PostupŽloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně zašleháme horkou vodu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něj smícháme žloutkovou pěnu a po částech mouku. Plech vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Piškot pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě při 200.C (těsto se nesmí lepit na špejli). Mezitím rozmícháme v části mléka oba vanilkové pudinky a cukr krupici, zbytek mléka dáme vařit. Do vroucího mléka vylijeme pudinkovou směs a za stálého míchání uvaříme. Hotový pudink necháme vychladnout a pak do něj zašleháme Heru, vanilkový cukr a tvaroh. Broskve nakrájíme na malé kousky a vmícháme do krému. Na vychladlý piškot naneseme nejprve vrstvu krému, na ni šlehačku vyšlehanou se ztužovačem a nakonec jej hustě posypeme čokoládou. Piškot dáme asi na půl hodiny do chladničky.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |