Mražený jahodový krém PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
150 g zahradních nebo lesních jahod (mohou být mražené)
30 g moučkového cukru
2 listy želatiny
2 lžíce koňaku nebo meruňkového likéru
250 ml studené šlehačky

na ozdobu:
1/8 l studené šlehačky
4 jahody

Postup

Napřed si dáme do mrazničky 4 dezertní misky. Jahody rozmačkáme s cukrem a protlačíme sítkem. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a pak ji rozpustíme v teplém koňaku nebo likéru. Přidáme jahodové pyré, vše smícháme a necháme vychladnout. Ušleháme tuhou šlehačku, opatrně ji smícháme s jahodami a krém rozdělíme do misek. Přikryjeme a dáme do mrazáku.
20 minut před podáváním přendáme misky z mrazáku do chladničky, krém ozdobíme šlehačkou a celými jahodami.