Pomerančový krém PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 6 osob)
4 plátky bílé želatiny
3 vejce
4 lžíce cukru
250 ml pomerančové šťávy
trochu jemně strouhané pomerančové kůry

na ozdobení:
1/8 l šlehačky
1 vanilkový cukr
6 višní

Postup

Želatinu necháme ve vlažné vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce poměrančové šťávy a trochu kůry našleháme do pěny (šťáva z červených pomerančů obarví krém narůžovo). Želatinu rozpustíme v trošce vařící úpomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do tuhnoucího krému. Poháry krémem naplníme, přikryjeme a necháme dobře vychladit (asi 1 hodinu). Bezprostředně před servírováním ušleháme do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem. Na krém nastříkáme šlehačku a ozdobíme višní.