Pomerančový krém |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 6 osob)4 plátky bílé želatiny 3 vejce 4 lžíce cukru 250 ml pomerančové šťávy trochu jemně strouhané pomerančové kůry na ozdobení: 1/8 l šlehačky 1 vanilkový cukr 6 višní PostupŽelatinu necháme ve vlažné vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce poměrančové šťávy a trochu kůry našleháme do pěny (šťáva z červených pomerančů obarví krém narůžovo). Želatinu rozpustíme v trošce vařící úpomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do tuhnoucího krému. Poháry krémem naplníme, přikryjeme a necháme dobře vychladit (asi 1 hodinu). Bezprostředně před servírováním ušleháme do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem. Na krém nastříkáme šlehačku a ozdobíme višní. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |