Pomerančové Tiramisu PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml)
125 ml šlehačky
250 g sýru Mascarpone
250 g tvarohu
80 g cukru
3 lžíce pomerančového likéru
200–250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus)
1 balíček dlouhých piškotů
kakao
plátky pomerančů na ozdobu

Postup

Mandarinky přecedíme a necháme okapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme dohladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.

Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme okapané mandarinky a potřeme je polovinou tvarohového krému.

Pokračujeme vrstvou mandarinek, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

Před podáváním zákusek poprášíme kakaem a ozdobíme tenkými plátky pomeranče.