Pomerančové Tiramisu |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml)125 ml šlehačky 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu 80 g cukru 3 lžíce pomerančového likéru 200–250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus) 1 balíček dlouhých piškotů kakao plátky pomerančů na ozdobu PostupMandarinky přecedíme a necháme okapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme dohladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme okapané mandarinky a potřeme je polovinou tvarohového krému. Pokračujeme vrstvou mandarinek, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce. Před podáváním zákusek poprášíme kakaem a ozdobíme tenkými plátky pomeranče. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |