Holadské třešně |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny300 g listového těsta1 třešňový kompot bez pecek 2 lžíce Maizeny 2 lžíce moučkového cukru 500 ml šlehačky 2 ztužovače šlehačky 3 lžíce práškového cukru 2 vanilkové cukry poleva: 150 g moučkového cukru 1 lžíce citrónové šťávy 2 lžíce kompotové šťávy nebo ovocného sirupu PostupTěsto vyválíme na pomoučené desce do obdélníkového tvaru asi 20×30 cm. Přendáme na plech opláchnutý studenou vodou a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě upečeme dozlatova. Ještě horké těsto rozřežeme ostrým nožem na dva 10 cm široké pásy. Třešňový kompot přecedíme a 250 ml kompotové šťávy přivedeme k varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, směs vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené hmoty a necháme vychladnout. Vychladnutou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilkovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladnu ztuhnout. Moučkový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy dohladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce. Na ztuhlou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy dokrájíme a ozdobíme šlehačkou a třešní. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |