Ořechové řezy se žloutkovou polevou |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny6 bílků280 g cukru krupice 300 g jader vlašských ořechů 140 g polohrubé mouky 280 g tuku Poleva: 6 žloutků 280 g cukru krupice PostupV šlehači ušleháme bílky s pískovým cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu (nebo vyloženém pečícím papírem) v předehřáté troubě při 180°C do světlehněda. Ještě horké řezy polijeme žloutkovou polevou a zdobíme ořechy. Po zchladnutí udělá poleva křupavou krustu, proto je krájíme nožem namočeným do horké vody. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |