Srnčí hřbet z piškotů |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny1 balení piškotů Opavia250 g měkkého tvarohu 1 lžíce světlé želatiny 100 ml mléka cukr 1 vanilkový cokr trochu rumu 50 g rozinek sušené meruňky nebo švestky 1 šlehačka forma srnčí hřbet PostupŽelatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami namočíme do rumu. Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem dle chuti a vanilkovým cukrem. Formu vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme je rumem. Pokryjeme je vrstvou tvarohu a vrstvou ovoce s rozinkami. Pokračujeme další vrstvou tvarohu a ovoce. Nakonec vyrovnáme vrstvu piškotů. Vše necháme ztuhnout. Před podáváním hřbet vyklopíme z formy a ozdobíme šlehačkou a kousky ovoce z kompotu (meruňky, broskve, ...).Varianta: pro děti můžeme místo rumu použít ovocný sirup. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |