Malá meruňková bublanina |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny3 vejce120 g cukru krupice 90 g polohrubé mouky velký meruňkový kompot (nebo čerstvé meruňky) hrubá mouka na obalení meruněk a vysypání formy tuk na vymazání formy papír na pečení velká dortová forma PostupZ bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj čtvrtinu cukru. Pak postupně přidáváme žloutky a zbývající cukr. Každý žloutek zasypeme trochou mouky. Nakonec vmícháme po lžících zbývající mouku. Na dno fortové formy vystříhneme kolo z papíru na pečení. Stěny formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Meruňky necháme dobře okapat, čerstvé omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Hotové těsto nalijeme do formy a poklademe meruňkami, ze spodní strany obalenými v hrubé mouce. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175.C (při vyšší teplotě těsto rychle vyběhne, ale pak spadne, při nižší teplotě se vysuší). Bublanina je upečená, když okraje odstrávají od formy. Můžeme ji zkontrolovat i špejlí, na upečený piškot se na ni těsto nelepí. Bublaninu necháme jen krátce zchladnout, než ji vyklopíme, jinak by zvlhla a lepila by se.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |