Malá meruňková bublanina PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

3 vejce
120 g cukru krupice
90 g polohrubé mouky
velký meruňkový kompot (nebo čerstvé meruňky)
hrubá mouka na obalení meruněk a vysypání formy
tuk na vymazání formy
papír na pečení
velká dortová forma

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj čtvrtinu cukru. Pak postupně přidáváme žloutky a zbývající cukr. Každý žloutek zasypeme trochou mouky. Nakonec vmícháme po lžících zbývající mouku. Na dno fortové formy vystříhneme kolo z papíru na pečení. Stěny formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Meruňky necháme dobře okapat, čerstvé omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Hotové těsto nalijeme do formy a poklademe meruňkami, ze spodní strany obalenými v hrubé mouce. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175.C (při vyšší teplotě těsto rychle vyběhne, ale pak spadne, při nižší teplotě se vysuší). Bublanina je upečená, když okraje odstrávají od formy. Můžeme ji zkontrolovat i špejlí, na upečený piškot se na ni těsto nelepí. Bublaninu necháme jen krátce zchladnout, než ji vyklopíme, jinak by zvlhla a lepila by se.

Ukazka

Malá meruňková bublanina