Broskvový koláč s mandlovým pudinkem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny50 g másla6 vajec 130 g cukru 1 vanilkový cukr šťáva z 1 citrónu citrónová kůra 125 g polohrubé mouky 75 g Solamylu ½ prášku do pečiva na pudink: 750 ml mléka 1 smetanový pudink 1 mandlový pudink 70 g cukru 30 ml mandlového likéru dále: broskvový kompot 1 lžíce cukru 1 sáček čirého dortového želé šťáva z ½ citrónu PostupŽloutky oddělíme od bílků a šleháme je s cukrem (asi 2 lžíce cukru si necháme stranou do bílků) a vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a citrónovou kůrou. Přilijeme rozpuštěné a vychladlé máslo a dále šleháme do pěny. Mouku promícháme s práškem do pečiva a Solamylem a směs postupně vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Hlubší pekáč vyložíme pečícím papírem a těsto do něj vlijeme. Pečeme v předehřáté troubě při 175.C asi 20 Minut (v horkovzdušné troubě při 160.C). Z mléka odebereme asi 200 ml a rozmícháme v něm pudinkové prášky. Zbytek mléka s cukrem dáme vařit. Do vroucího mléka přilijeme rozpuštěný pudink a za stálého míchání povaříme asi minutu od varu. Pak pudink odstavíme, přimícháme do něj mandlový likér a mícháme do vychladnutí (pro urychlení můžeme nádobu s pudinkem postavit do větší nádoby se studenou vodou). Prochladlý pudink rozetřeme na koláč a poklademe plátky broskví. Vymačkáme šťávu z poloviny citrónu, dolijeme do 250 ml nálevem z broskvového kompotu a uvaříme želé podle návodu na obalu. Ještě teplé želé nalijeme na koláč a necháme ztuhnout.Ukazka![]() |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |