Frgále - valašské koláče |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny250 g hladké mouky100 g moučkového cukru 2 g soli 80 g másla 200 ml mléka 2 žloutky 20 g droždí citrónová kůra Náplně: tvarohová, maková, hrušková nebo povidlová máslo na potření pečícího papíru a polití hotových koláčů rum PostupZ vlažného mléka, druždí a trošky cukru připravíme kvásek. Vykynutý kvásek nalijeme do prosáté mouky, přidáme zbývající cukr, sůl, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Pečlivě vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 60 minut kynout. Z papíru na pečení vystřihneme kola o průměru 20 cm a potřeme je rozpuštěným máslem. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každý díl rozválíme na tenkou placku na připravený pečící papír. Těsto musí být velmi tenké. Na placky střídavě nanášíme náplně, připravené tradičním způsobem. Buï je roztíráme, nebo stříkáme cukrářským sáčkem do kruhu. Koláče pečeme při teplotě 180.C a horké polijeme rozpuštěným máslem a zakápneme rumem. Zdobíme spařenými a oloupanými mandlemi. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |