Hruškový koláč s čokoládou a mandlemi PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

280 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
200 g cukru krupice
250 g másla
3 lžíce mléka
5 vajec
2 hruškové kompoty
citrónová šťáva
150 g čokolády na vaření
hrst mandlí

Postup

Hrušky vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Potřeme je citrónovou šťávou. Změklé máslo a cukr ušleháme, přidáme vejce a mléko. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Asi 1/3 těsta odebereme a vmícháme do něj rozehřátou nebo nastrouhanou čokoládu. Dortovou formu nebo malý pekáček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme nejprve světlé těsto, potom tmavé a vidličkou je místy promícháme. Navrch položíme hrušky (půlky) oblou částí nahoru, jejich povrch nakrájíme na proužky a posypeme drcelými mandlemi nebo mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě na 175.C asi 40 minut.