Hruškový koláč s čokoládou a mandlemi |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny280 g polohrubé mouky3/4 prášku do pečiva 200 g cukru krupice 250 g másla 3 lžíce mléka 5 vajec 2 hruškové kompoty citrónová šťáva 150 g čokolády na vaření hrst mandlí PostupHrušky vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Potřeme je citrónovou šťávou. Změklé máslo a cukr ušleháme, přidáme vejce a mléko. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Asi 1/3 těsta odebereme a vmícháme do něj rozehřátou nebo nastrouhanou čokoládu. Dortovou formu nebo malý pekáček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme nejprve světlé těsto, potom tmavé a vidličkou je místy promícháme. Navrch položíme hrušky (půlky) oblou částí nahoru, jejich povrch nakrájíme na proužky a posypeme drcelými mandlemi nebo mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě na 175.C asi 40 minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |