Francouzský obrácený koláč |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny180 g hladké mouky1 lžička prášku do pečiva 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr 3 vejce 125 g másla nebo Hery 150 ml mléka 4-6 jablek hrst ořechů rozinky podle chuti šlehačka PostupMouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem, po částech přidáváme rozpuštěné máslo a pak mouku s mlékem. Umícháme řidší těsto. Kulatou formu na koláč vymažeme tukem (nebo máslem) a posypeme skořicí. Jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozložíme je do formy a posypeme vanilkovým cukrem, přidáme nadrcené ořechy a rozinky. Zalijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200.C asi 20-25 minut. Ještě teplý koláč vyklopíme na tác, pocukrujeme. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou (nebo krémem).Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |