Francouzský obrácený koláč PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

180 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
3 vejce
125 g másla nebo Hery
150 ml mléka
4-6 jablek
hrst ořechů
rozinky podle chuti
šlehačka

Postup

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem, po částech přidáváme rozpuštěné máslo a pak mouku s mlékem. Umícháme řidší těsto. Kulatou formu na koláč vymažeme tukem (nebo máslem) a posypeme skořicí. Jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozložíme je do formy a posypeme vanilkovým cukrem, přidáme nadrcené ořechy a rozinky. Zalijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200.C asi 20-25 minut. Ještě teplý koláč vyklopíme na tác, pocukrujeme. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou (nebo krémem).

Ukazka

Francouzský obrácený koláč