Křupavý švestkový (meruňkový, broskvový, blumový) koláč |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny140 g polohrubé mouky½ prášku do pečiva 140 g másla 140 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 200 g vypeckovaných švestek (nebo jiného ovoce) 2 velká vejce 1 lžíce mléka na povrch koláče: šťáva z 1 citrónu 100 g cukru krupice 25 g kostkového cukru forma na biskupských chlebíček papír na pečení PostupMáslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřeme. Po částech přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko. Švestky nakrájíme na menší kousky a přidáme jich polovinu do těsta. Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem. Naplníme ji těstem a posypeme zbytkem švestek. Pečeme v předehřáté troubě při 140°C asi hodinu, zda je koláč upečený, poznáme, když jej zkontrolujeme špejlí ve středu – těsto se na špejli nesmí lepit. Koláč necháme 10 minut chladnout ještě ve formě, pak jej vytáhneme, odstraníme papír na pečení a potřeme hladkou směsí citrónové šťávy a cukru. Posypeme rozdrceným kostkovým cukrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |