Obrácený ovocný koláč (i pro pečení v mikrovlnce) |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
SurovinyNa koláč:100 g třtinového cukru 100 g másla 100 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 vejce 4 lžíce mléka (pouze při pečení v mikrovlnce) Na ovocný základ: 100 ml tekutého medu 100 g ostružin (mohou být mražené) 3 hrušky kůra z 1 citrónu kulatá zapékací mísa o průměru 20 cm PostupZapékací mísu lehce vymastíme. Nalijeme do ní med smíchaný se strouhanou citrónovou kůrou, poklademe oloupanými hruškami, nakrájenými na čtvrtky a zbavenými jádřinců řeznou plochou nahoru a ostružinami. Dohladka vyšleháme máslo s cukrem a vejci (pokud budeme péci v mikrovlnce, přidáme mléko). Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a šleháme, dokud není těsto hladké a nadýchané. Nalijeme ho na ovocný základ a uhladíme. Pečeme při střední teplotě 35 – 40 minut, koláč má být pevný a zlatavý. Před vyklopením ho necháme asi 10 minut chladnout.(V mikrovlnce pečeme při 600 W asi 12 minut. Koláč je hotový, když těsto přesahuje okraje formy a povrch je pevný, i když trochu vlhký. Necháme 5 minut chladnout, pak nožem uvolníme okraje a vyklopíme). |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |