Kardinálův koláč |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny50 g polohrubé mouky1 lžíce prášku do pečiva 10 vajec 290 g cukr krystal 1 vanilkový cukr moučkový cukr na posypání náplň: 500 ml smetany na šlehání 1 ztužovač šlehačky 4-5 lžic švestkových povidel Postup2 vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a 1 vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny. Potom do hmoty jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem. Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj vedle sebe střídavě vytlačujeme pásy těsta a sněhu. Plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme asi 18-20 minut při 185.C (horkovzdušná trouba 160.C, plynová trouba stupeň 3). Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Upečený vychladlý plát vyklopíme a rozřežeme na dvě poloviny. Jednu potřeme švestkovými povidly a na ně naneseme šlehačku. Zakryjeme druhou polovinou plátu a pocukrujeme práškovým cukrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |