Evin a Davidův svatební tříposchodový dort |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny18 vajec540 g polohrubé mouky strouhaná kůra ze 3 citrónů 720 g moučkového cukru 3 balení krémové náplně Dr. Oetker vaječný koňak 600 ml mléka 6 lžic moučkového cukru jahodová marneláda 1,5 balení mandlových lupínků 1 sáček čirého dortového želé 1 bílá čokoládová poleva 1 čerstvý ananas různé tropické ovoce dortové formy bez dna podle velikosti dortového podnosu papír na pečení tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání forem kulatá formička na vypíchnutí středu korpusů PostupPřipravíme si postupně 3 dávky piškotu: ze 6 bílků vyšleháme pevný sníh, do něj postupně vmícháme 6 žloutků, 240 g cukru, kůru z 1 citrónu a nakonec 180 g mouky. Formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, dáme na plechy vyložený papírem na pečení. Jednou dávkou naplníme největší formu a pečeme ve vyhřáté troubě při 200.C asi 25 minut. Vpíchneme špejli doprostřed dortu, pokud se těsto na špejli nenalepí, piškot je hotový. Stejně upečeme i prostřední korpus, použijeme také celou 1 dávku těsta. Z třetí dávky naplníme nejmenší korpus do 3/4 a zbytek použijeme opět do největší formy. Menší korpusy pečeme kratší dobu. Pak si postupně připravíme podle návodu na obalu krémovou náplň. Vyšší největší korpus potřeme marmeládou, na ni naneseme krém a do něj vyskládáme střídavě na kolečka nakrájené banány a dílky mandarinek. Krémem potřeme i nižší korpus a potřenou stranou ho přiklopíme na druhý. Přesně ve středu vypíchneme formičkou kolečko. Mandlové lupínky upražíme za stálého míchání na suché pánvi do světlehněda. Krémem potřeme boky korpusu a ozdobíme mandlovými lupínky. Menší korpusy rozkrojíme na poloviny a dále postupujeme stejně jako u největšího dílu. Největší a prostřední korpus nakonec potřeme krémem, po okrajích krémem ozdobíme. Na nejmenší korpus naneseme bílou čokoládovou polevu a dobře ji necháme ztuhnout. Pak okraje také ozdobíme krémem. Podle návodu připravíme dortové želé a nádobu postavíme do horké vody. Ovoce nakrájíme, připravíme podle fantazie a buï ho namáčíme v želatině nebo ho potíráme mašlovačkou (peroutkou). Upravíme ho na korpusy. Sestavíme podnosy s korpusy, nejmeší korpus upravíme nakonec. Na něj upravíme seříznutý ananas. Pod korpusy můžeme naaranžovat vždy v jednom místě bílé svatební kvítky.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |