Skořicový dort s nektarinkami |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
SurovinyNa těsto:250 g změklého másla 250 g polohrubé mouky 250 g cukru 4 vejce 1 balíček vanilkového cukru 1 lahvičku rumového aroma 100 g mletých mandlí 2 lžičky prášku do pečiva půl lžičky skořice Na náplň: 1 kg zralých nektarinek 800 g šlehačky 100 ml nektarinkové nebo broskvové šťávy 1 balíček želatiny 2 lžičky skořice Navrch: 8 lžic broskvového likéru 10 lžic broskvové marmelády PostupMáslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přimícháme vejce, polovinu rumového aroma a mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandlemi a skořicí. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 30 minut při 200.C. Nektarinky omyjeme, oloupeme. Tři půlky dáme stranou na zdobení, zbývající nakrájíme na kostičky. Ušleháme šlehačku, připravíme želatinu podle návodu na obalu, rozpustíme ve šťávě a smícháme se šlehačkou. Šlehačkový krém dochutíme zbylým rumovým aroma a skořicí.Odebereme do sáčku na zdobení 4 lžíce krému. Korpus rozřízneme na 3 pláty. Spodní pokapeme 2 lžícemi likéru, potřeme 1/3 krému, na něj rozložíme polovinu nektarinek. Přiložíme druhý plát, potřeme 5 lžícemi broskvové marmelády a další 1/3 krému, navrch opět dáme nektarinky. Poslední vrstvu korpusu pokapeme zbylým likérem a potřeme 5 lžícemi marmelády. Celý dort potřeme zbylým krémem a ozdobíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |