Ořechový dort s jahodami |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny150 g cukru krupice7 vajec 1 vanilkový cukr 50 g ořechů 100 g hrubé mouky ½ lžičky prášku do pečiva krémová vanilková náplň Dr. Oetker 200 ml mléka 3 lžíce moučkového cukru jahody marcipán na pokrytí dortu pečící papír nebo tuk a strouhanka na vysypání plechu PostupŽloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, nakonec přidáme mleté nebo nastrouhané ořechy. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme žloutkovou pěnu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na delším obdélníkovém pekáči vyloženém pečícím papírem nebo dobře vymazaném tukem a vysypaném strouhankou v předehřáté troubě při 175 .C asi 15-20 minut. Upečený piškot necháme vychladnout, pak jej překrojíme (aby vznikly 2 čtverce) a vyklopíme na mřížku nebo na pečící papír. Podle návodu na obalu vyšleháme vanilkový krém Dr. Oetker. Na jeden čtverec piškotu na horní část naneseme část krému a na něj naskládáme vedle sebe jahody. Překryjeme další vrstvou krému a navrch položíme druhý čtverec spodní částí nahoru. Marcipánovou hmotu rozválíme na moučkovým cukrem posypaném válu, na válečku ho přeneseme na dort a uhladíme. Zdobíme podle fantazie. Dort necháme asi hodinu odpočinout v chladničce.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |