Zmrzlinová bomba |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny4 vejce150 g cukru krupice 150 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 30 g Solamylu na náplň: 250 ml šlehačky 2 vanilkové cukry 250 g měkkého tvarohu 200 g moučkového cukru 200 g jahod 100 g čokolády PostupVejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 15 minut. Z vychladného piškotu vykrojíme podle misky kruh. Zbytkem misku vyložíme. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem a promícháme s tvarohem a moučkovým cukrem. Rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme nakrájené jahody, do druhé nastrouhanou čokoládu. Do korpusu v misce rozetřeme nejprve náplň s jahodami a doplníme náplní s čokoládou. Uzavřeme vykrojeným kulatým korpusem a dáme do mrazničky přibližně na 2 hodiny. Pak bombu vyklopíme, pocukrujeme a zdobíme jahodami.Poznámka: u upečení korpusu můžeme použít formu ve tvaru polokoule s vnitřní formou a formu na kruhový korpus. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |