Jahodový věnec |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny200 g Hery200 g cukru 200 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 4 vejce 3 rovné lžičky prášku do pečiva 100 g solamylu NÁPLÒ: 500 ml mléka 50 g cukru 1 vanilkový pudink 100 g másla 1 lžíce moučkového cukru 300 g jahod 4 lžíce meruňkové marmelády 1 balení červené práškové želatiny 50 g sekaných pistácií PostupHeru, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Pak vmícháme vejce, jedno po druhém. Smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a vmícháme. Troubu předehřejeme na 175 °C.Těstem vyplníme vymaštěnou věncovou formu a pečeme asi 50 minut. Po upečení dort vyklopíme a asi 3 hodiny ho necháme chladnout. Poté dort dvakrát podélně prořízneme. Pudinkový prášek, mléko a 30 g cukru za stálého míchání povaříme. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo a cukr. Po lžících vmícháme pudink. Jahody nakrájíme na kostičky, až na pár kousků, které necháme na ozdobení dortu. Dva pláty korpusu potřeme marmeládou a poskládáme na ně jahody. Připravíme dle návodu želatinu s 20 g cukru a potřeme jí jahody. Přiložíme vrchní korpus. Celý dort potřeme pudinkovým krémem, ozdobíme pistáciemi a rozpůlenými jahodami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |