Citrónové kopečky |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny125 g másla100 g cukru krupice 2 vejce 125 g hladké mouky 125 g Solamylu 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce rumu 100 g moučkového cukru 2 lžíce citrónové šťávy strouhaná kůra z 1 citrónu papír na pečení PostupMáslo, krupicový cukr a vejce utřeme do pěny. Mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamyl prosijeme na máslovou hmotu, přilijeme rum a zpracujeme těsto nejprve vařečkou a pak rukama. Troubu předehřejeme na 200.C, plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta uděláme kuličky o průměru asi 3 cm, vyskládáme je na plech, trochu zploštíme a obrácenou vařečkou do nich uděláme jamku. Placičky pečeme v troubě ve střední části asi 12 minut dozlatova. Upečené necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Moučkový cukr prosijeme do mísy, přidáme citrónovou šťávu a tolik horké vody, až vznikne při tření hustá poleva. Důlky placiček plníme polevou a ještě vlhkou ji ozdobíme citrónovou kůrou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |