Dvoubarevné cukroví |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny400 g hladké mouky150 g moučkového cukru 2 malá vejce 2 lžíce rumu 200 g másla 2 špetky soli 2 lžíce kakaa 2 bílky pečící papír nebo fólie na pečení PostupMouku a cukr rozdělíme na 2 části a do každé přidáme vejce, 100 g másla rozkrájeného na kousky, špetku soli. Do jedné části prosijeme kakao. Vypracujeme obě části těsta a z každého utvoříme kouli a pramen asi 3x3 cm. a odložíme na 1,5 hodiny do chladna. Plechy vyložíme pečícím papírem nebo fólií.Koule těsta vyválíme na tloušťku 0,5 cm a potřeme rozkvedlaným bílkem, placky položíme na sebe a zavineme do rolády, kterou dáme na 30 minut do chladničky. Pak z rolády krájíme asi 0,5 cm silné plátky, rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200.C ve střední části asi 12 minut. Ze světlého pramene odkrojíme pětinu těsta, rozválíme ji na podlouhlou placku a potřeme bílkem. Zbytek světlého těsta rozdělíme na 4 stejné části, tmavé těsto na 5 částí, vytvoříme z nich pruhy dlouhé jako světlá placka. Všechny pruhy potřeme bílkem a uspořádáme je na středu světlé placky do šachovnice, kterou do placky zabalíme a dáme na 30 minut do chladničky. Pak vzniklý hranol nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, klademe je na plech a pečeme asi 12 minut. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |