Preclíčky s rumem |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny300 g hladké mouky100 g moučkového cukru 1 žloutek 1 lžíce rumu 200 g másla špetka soli mouka na vál pečící papír nebo tuk na vymazání plechu či silikonová fólie na polevu: 1 žloutek 1 lžíce rumu 150 g moučkového cukru PostupMouku prosijeme na vál a přidáme cukr. Uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj žloutek, přidáme sůl a rum. Pak přidáme změklé rozsekané máslo a rychle vypracujeme těsto – postupujeme od okrajů dovnitř. Z těsta vytvarujeme kouli. zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničce odpočinout. Pak ho znovu krátce propracujeme a utvoříme z něj válec, ze kterého odkrajujeme asi 50 stejných kousků, z nich uválíme tenké válečky a vytvarujeme je do preclíčků. Preclíčky naskládáme na vymazaný nebo pečícím papírem či silikonovou fólií vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě při 175.C (plyn stupeň 2-3). Preclíčky musí být po upečení světlé. Snímáme je kulatým nožem. Připravíme polevu z cukru, bílku a rumu, vše důkladně rozetřeme, dokud nevznikne bílá poleva. Do ní preclíčky namáčíme nebo je polevou potřeme. Necháme uschnout na drátěných sítech. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |