Pomerančová srdíčka |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny250 g hladké mouky150 g moučkového cukru špetka soli 1 vanilkový cukr 1 vejce 150 g másla pečící papír nebo tuk na vymazání plechu, případně silikonová fólie na náplň: 100 g pomerančové marmelády na ozdobení: 100 g tmavé polevy 50 g vlašských ořechů na ozdobení nebo poleva umíchaná z pomerančové šťávy a moučkového cukru, kandované ovoce na ozdobení PostupZ mouky, cukru, soli, valníkového cukru, vejce a změklého másla vypracujeme těsto. Rukama z něj vytvarujeme kouli a necháme ho asi hodinu odpočinout. Pak ho propracujeme, aby zvláčnělo. Na pomoučněném vále z něj vyválíme plát asi 4-5 mm silný a formičkami z něj vykrojíme srdíčka (asi 60 ks). Upečeme je na tukem vymazaném nebo pečícím papírem či silikonovou fólií vyloženém plechu v předehřáté troubě při 200.C (plyn stupeň 3-4). Ještě teplé je opatrně kulatým nožem z plechu snímáme. Po vychladnutí slepujeme srdíčka marmeládou. Polevu (koupíme ji hotovou) rozehřejeme ve vodní lázni a naneseme na srdíčka. Do středu každého srdíčka dáme vlašský ořech. Pokud použijeme polevu umíchanou z pomerančové šťávy a moučkového cukru, ozdobíme srdíčka kousky kandovaného ovoce. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |