Velmi křehké linecké cukroví |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny300 g hladké mouky130 g moučkového cukru 220 g másla 6 vařených žloutků kůra z 1 citrónu pikantní zavařenina Poleva: 300 g moučkového cukru 2 lžíce citrónové šťávy 3 kapky potravinářského barviva PostupDo prosáté mouky a cukru přidáme máslo nakrájené na malé kousky a studené prolisované žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu odpočinou do chladničky. Pak z něj vyválíme plát. Z plátu vykrajujeme formičkami různé tvary, klademe je na suchý plech (můžeme použít pečící papír) a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Hotové po dvou spojujeme zavařeninou. Zdobíme polevou, kterou jsme do zhoustnutí vymíchali z cukru, citrónové šťávy a barviva. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |