Velmi křehké linecké cukroví PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

300 g hladké mouky
130 g moučkového cukru
220 g másla
6 vařených žloutků
kůra z 1 citrónu
pikantní zavařenina

Poleva:
300 g moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
3 kapky potravinářského barviva

Postup

Do prosáté mouky a cukru přidáme máslo nakrájené na malé kousky a studené prolisované žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu odpočinou do chladničky. Pak z něj vyválíme plát. Z plátu vykrajujeme formičkami různé tvary, klademe je na suchý plech (můžeme použít pečící papír) a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Hotové po dvou spojujeme zavařeninou. Zdobíme polevou, kterou jsme do zhoustnutí vymíchali z cukru, citrónové šťávy a barviva.