Cukrové jitrničky (nepečené) |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny1000 g moučkového cukru130 g mandlí lžička zavařeniny skořice hřebíček bílek na potření tuk na vymazání plechu 100 g čokolády na vaření 1 bílek špejle Postup100 g mandlí spaříme, oloupeme, nasucho upražíme a umeleme. Přidáme cukr, strouhanou čokoládu, mleté koření a vše spojíme bílkem. Hmotu dobře propracujeme, přidáme zavařeninu a zbytek neloupaných, nadrobno nakrájených mandlí. Z těsta formujeme malé jitrničky, potíráme je bílkem a zdobíme kousky špejlí. Sušíme v mírně teplé troubě. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |