Mandlové rohlíčky |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny300 g polohrubé mouky120 g pražených loupaných mandlí 160 g rostlinného tuku 30 g droždí 3 lžíce mléka půl lžičky strouhané citronové kůry špetka soli mouka do ubrousku a na vál 2 vanilkové cukry na obalení PostupNa vále přidáme do prosáté mouky smíchané s ustrouhanými nandlemi citronovou kůru, sůl, rozsekaný tuk, vykynutý kvásek z droždí a vlažného mléka a vypracujeme těsto do tvaru koule. Zabalíme ho do ubrousku poprášeného moukou, lehce zavážeme a vložíme na 2 hodiny do většího hrnce se studenou vodou. Pak těsto vyndáme, otřeme je suchým ubrouskem a na pomoučněném vále rozválíme. Z těsta vykrajujeme trojúhelníčky. Svinujeme je od širší strany ke špičce, ohneme do tvaru rohlíku a skládáme na suchý plech dále od sebe (nakynou). Pečeme v horké troubě dozlatova. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |