Bábovka naší prababičky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny125 g másla,140 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vejce, šťáva a kůra z 1/2 citronu, 200 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 50 g rozinek, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy, moučkový cukr na posypání, čokoládová poleva na ozdobu PostupMáslo s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem šleháme do pěny. Pak přimícháme žloutky, šťávu a kůru z citronu. Poté po lžících přidáváme vlažné mléko a větší část prosáté mouky. Ušlehat tuhý sníh není žádná legrace, ale když jsme nakonec střídavě zbylou mouku smíchali s práškem do pečiva a celou hmotu promíchali, vznikl vcelku kompaktní útvar, který jsme lehce vlili do vymazané a vysypané formy.Bábovku pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na cca 200 °C. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |