Bábovka naší prababičky PDF Tisk
( 14 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

125 g másla,
140 g moučkového cukru,
2 vanilkové cukry,
2 vejce,
šťáva a kůra z 1/2 citronu,
200 ml mléka,
300 g polohrubé mouky,
1 lžička prášku do pečiva,
50 g rozinek,
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy,
moučkový cukr na posypání,
čokoládová poleva na ozdobu

Postup

Máslo s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem šleháme do pěny. Pak přimícháme žloutky, šťávu a kůru z citronu. Poté po lžících přidáváme vlažné mléko a větší část prosáté mouky. Ušlehat tuhý sníh není žádná legrace, ale když jsme nakonec střídavě zbylou mouku smíchali s práškem do pečiva a celou hmotu promíchali, vznikl vcelku kompaktní útvar, který jsme lehce vlili do vymazané a vysypané formy.
Bábovku pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na cca 200 °C.