Editina hrníčková bábovka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny2 vejce1 hrnek cukru 1 hrnek oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 2 lžíce mletých ořechů olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy PostupŽloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme olej. Prášek do pečiva smícháme s moukou. Do žloutkové pěny s olejem střídavě přimícháváme mouku a mléko, nakonec vmícháme ořechy. Z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Formu dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 55 – 60 minut – dokud se těsto nelepí na špejli. Hotovou bábovku vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem.Ukazka![]() |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |