Jogurtová bábovka |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny2 bílé jogurty (po 200 ml)1 kelímek cukru krupice (165 g) 1 kelímek hladké mouky (105 g) 1 kelímek polohrubé mouky (120 g) ½ kelímku oleje (100 ml) 2 vejce 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa na mramorování tuk na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy PostupKelímky od jogurtů o objemu 200 ml můžeme použít na odměření přísad pro usnadnění práce, mouku a cukr však můžeme i odvážit. Všechny přísady až na kakao smícháme. Část hotového těsta odebereme a smícháme s kakaem. Obě těsta pak střídavě nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 40 minut (horkovzdušná trouba). Pokud se těsto nelepí na špejli, je bábovka hotová. Ještě horkou ji překlopíme z formy na mřížku a necháme vychladnout.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |