Skořicová bábovka |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny3 vejce250 g hrubé nebo polohrubé mouky 150 - 180 g cukru krupice 120 g másla 1/16 l mléka citrónová kůra 3 lžíce mleté skořice 1 prášek do pečiva tuk na vymazání a mouka na vysypání formy PostupMáslo utřeme do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky, přidáme citrónovou kůrou a skořici. Z bílků a trochy cukru vyšleháme tuhý sníh. K máslové hmotě po lžičkách přidáváme mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě při 125°C. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |