Skořicová bábovka PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

3 vejce
250 g hrubé nebo polohrubé mouky
150 - 180 g cukru krupice
120 g másla
1/16 l mléka
citrónová kůra
3 lžíce mleté skořice
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Postup

Máslo utřeme do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky, přidáme citrónovou kůrou a skořici. Z bílků a trochy cukru vyšleháme tuhý sníh. K máslové hmotě po lžičkách přidáváme mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě při 125°C.