Švédská ořechová bábovka |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny3 vejce200 g mletých ořechů 200 g brambor vařených ve slupce 200 g moučkového cukru 150 g másla tuk na vymazání a hrubou mouku na vymazání formy PostupUtřeme máslo, cukr a žloutky do husté pěny, přidáme strouhané vychladlé brambory a ořechy. Vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní těsto. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě, pak bábovkou vyndáme, ale necháme ji ve formě ještě asi 20 minut a teprve pak ji velmi opatrně vyklopíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |