Ořechová rumová bábovka |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny6 vajec50 g másla 200 g moučkového cukru 150 g hrubé mouky 10 g droždí 3 lžíce mléka 200 g mletých ořechů 150 ml rumu tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy rumová poleva, sekané ořechy, případně šlehačka na ozdobení PostupVe vlažném mléce rozmícháme droždí, přimícháme trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezitím utřeme do pěny žloutky, máslo a cukr. K této hmotě pak přidáme kvásek, ořechy, rum. Nakonec přidáváme střídavě mouku a sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme hned zvolna péci do vyhřáté trouby (při 170.C cca 50 minut). Upečenou bábovku potřeme rumovou polevou a posypeme sekanými ořechy. Jednotlivé porce můžeme ozdobit šlehačkou.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |