Americká bábovka z bílků |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny11 bílků150 g polohrubé mouky 250 g cukru krupice 1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička dřeně z vanilky) 1 lžička kyseliny vinné špetka soli PostupZ bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj vmícháme cukr, vanilkový cukr, sůl, kyselinu vinnou a mouku. Bábovkovou formu nevymazáváme, dáme do ní těsto a pečeme bábovku v předehřáté troubě při mírné teplotě asi 60 - 70 minut. Pak formu s upečenou bábovkou překlopíme na tác nebo na talíř a necháme stát, dokud bábovka sama nevypadne z formy. Po vychladnutí zdobíme bílou polevou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |