Farská bábovka |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny7 vajec9 lžic hrubé mouky 7 lžic moučkového cukru 3 lžíce rumu kůra a šťáva z 1/2 citrónu tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy PostupZ bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme rum a citrónovou šťávu a kůru, posypeme moukou a lehce smícháme s 1/3 sněhu. Pak přidáme zbývající sníh a těsto vlijeme vymazané, vysypané formy na bábovku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, po 10 minutách teplotu snížíme a dopékáme, dokud se těsto nelepí na špejli. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |