Bábovka z tvarohu |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny250 g měkkého odtučněného tvarohu200 g Hery nebo másla 8 plných lžic cukru 1 vanilkový cukr kůra z 1 citronu 4 celá vejce 5 lžic mléka 10 vrchovaných polévkových lžic polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 50 g rozinek 30 g mandlí nebo ořechů máslo a hladká mouka na vysypání formy PostupTvaroh utřeme s Herou, cukrem, vanilkovým cukrem a celými vejci. Přidáme mléko a mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru, rozinky a masekané oloupané mandle či ořechy. Těsto v máslem vymazané a hladnou moukou vysypané formě na bábovku nahrneme od středu k okrajům a pečeme v mírně teplé troubě při 150.C asi 60 minut (bábovka je hotová, když se těsto nelepí na špejli). Bábovku vyndáme z trouby a necháme prochladnout. Pak dáme na formu mřížku a opatrně překlopíme. Bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem.Poznámka: Aby šly mandle dobře oloupat, je třeba je krátce ponořit do vroucí vody. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |