Srnčí hřbet po francouzsku |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny750 g srnčího hřbetu100 g slaniny sůl 2 bobulky jalovce tymián 80 g másla 80 g cibule 80 g rajčat 4 kuličky pepře vývar z kostí nebo masoxu 10 g hladké mouky 100 ml vína 40 g másla 80 g žampiónů 50 g cibule šalotky PostupMaso odblaníme, obložíme jalovcem a necháme asi 3 dny v chladnu odležet. Pak ho prosolíme a prošpikujeme částí slaniny nakrájené na nudličky. Na másle a zbytku slaniny osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno a nakrájená rajčata a přidáme všechno koření. Přidáme maso a pečeme v troubě za stálého podlévání a polévání asi 1,5-2 hodiny podle stáří zvěřiny. Měkký a mírně prochladlý hřbet naporcujeme a dáme do vodní lázně, aby zůstal teplý. Šťávu ze srnčího hřbetu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem a povaříme. Do šťávy přidáme zvlášť na másle podušené žampióny a rozsekanou šalotku.Podáváme s jemným knedlíkem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |