Smažené zvěřinové řízky |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny5 řízků z kýtysůl, pepř 50 g hladké mouky + 1 lžíce hladké mouky 1 vejce 2 lžíce piva 150 g oleje 1 lžička brusinek 1 lžička jeřabinek 1 lžička rybízového rosolu citrónová kůra citrónová šťáva křen PostupNaklepané řízky osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme, přidáme 50 g mouky a pivo a v tomto těstíčku omočíme řízky z obou stran. Smažíme po obou stranách dozlatova a pak je uložíme do zapékací misky s pokličkou. Do části tuku, který nám zbyl na pánvi dáme lžíci mouky a připravíme zlatou jíšku. V 200 ml teplé vody rozpustíme rybízový rosol, brusinkový a jeřabinový kompot. Přidáme k jíšce a za stálého míchání povaříme. Ochutíme citrónovou kůrou a šťávou. Přecedíme a při podávání s touto směsí podléváme řízky. každý řízek posypeme strouhaným křenem.Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami a salátem či kompotem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |