Nákyp ze zvěřinového masa (grenada) |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 kg jeleního nebo srnčího masa120 g slaniny 1-2 žemle 1/8 l mléka 3 vejce 100 ml vína 300 g másla sůl PostupPolovinu libového masa nakrájíme na tenké plátky, které naklepeme obráceným širokým nožem a dobře na jedné straně prosolíme. Druhou polovinu masa rozemeleme s polovinou slaniny a se žemlí namočenou v mléce. Přidáme žloutky, osolíme a přelijeme madeirským vínem, vše dobře promícháme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem, obložíme plátky slaniny a na dno položíme plátky masa slanou stranou ke dnu. Na ně dáme vrstvu umleté směsi, vše uhladíme a dáme péci do trouby. Nákyp také můžeme péci v kastrolu ve vodní lázni. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |