Koroptve smažené |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny2 maldé masité koroptve80 g hladké mouky 2 vejce 1/16 l bílého vína 150 g strouhanky 200 g oleje na smažení 40 g másla sůl PostupKoroptve řádně očistíme, rozpůlíme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme s vínem a půlky koroptví v nich namáčíme. Nakonec je obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Skládáme do ohnivzdorné misky a každou potíráme rozpuštěným máslem. Na míse je zdobíme petrželkou a podáváme je s opečenými bramborami a se salátem Waldorf (viz saláty), případně s dušeným hráškem nebo růžičkovou kapustou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |