Jelení plec pečená se šunkou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny600 g jelení plece40 g slaniny 30 g másla celer mrkev petržel 40 g cibule sůl 2 celé pepře 1 zrnko nového koření bobkový list celerová nať 50 g šunky mouka na zaprášení 1/8 l červeného vína PostupJelení plec vykostíme, zbavíme blan, osolíme a protýkáme slaninou. Dusíme ji s nakrájenou kořenovou zeleninou, s cibulí a s kořením do poloměkka, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a dobře provaříme. Do procezené šťávy přidáme jemně sekanou šunku. Podáváme s krupicovými noky nebo s kroketami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |