Jelení hřbet na žampiónech |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny600 g jeleního hřbetu100 g slaniny sůl 100 g cibule 2 bobulky jalovce 3 celé pepře 2 zrnka nového koření tymián citrónová kůra 1 dl koňaku 80 g másla 150 g žampiónů sůl petrželka PostupDobře očištěný a odblaněný jelení hřbet protýkáme slaninou, osolíme, potřeme strouhanou cibulí, do které jsme rozmíchali tlučený jalovec, pepř, nové koření, tymián a citrónovou kůru. Dáme do kemninového nebo do ohnivzdorného pekáčku, pokapeme koňakem, polijeme rozpuštěným máslem a necháme jeden až dva dny v chladu proležet. Máslo z odleželého hřbetu rozpustíme, jelení hřbet opečeme a v troubě za stálého polévání vypečenou šťávou a podlévání teplou vodou upečeme, aby pečeně zůstala šťavnatá. Mírně prochladlý hřbet nakrájíme, dáme na ohřátou mísu, obložíme žampióny udušenými na másle, petrželkou, případně mladou dušenou zeleninou a vařenými brambory nebo kroketami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |