Bažant po myslivecku |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 4 osoby)1 mladý bažant (1 kg) 1 lžička soli ½ lžičky pepře 100 g anglické slaniny 2 lžíce oleje 1/8 l bílého vína 1/8 l vývaru z masoxu 250 g čerstvých hub 4 lžíce másla 150 g mladých cibulek 1 lžička Solamylu 4 lžíce smetany PostupBažant je nejchutnější během sezóny.Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme. Zahřejeme v pánvi na střední teplotu olej a bažanta opečeme dohněda. S vývarem a vínem ho pak pečeme při nízké teplotě prsíčky dolů (aby nevyschl) asi 40 minut. Očištěné houby nakrájíme na kousky. 2 lžíce másla zpěníme a houby na něm 4 minuty mírně restujeme. Cibulky oloupeme a opečeme na 2 lžících másla dozlatova. Bažanta vyjmeme, upravíme a přikryjeme. Solamyl rozmícháme ve smetaně, přidáme do výpeku a necháme vzkypět. Houby a cibuli zahřejeme v omáčce a dochutíme. Příloha: vařené brambory nebo selský chléb. Červené víno. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |