Marinovaný jelení hřbet |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 8 osob)2 kg jeleního hřbetu polévková zelenina ½ l červeného vína 2 cibule 1 bobkový list 6 bobulí jalovce 1 lžička černého pepře 200 g slaniny 1 lžička soli 4 lžíce oleje ¼ l smetany 1 krajíc černého chleba 2 lžíce rybízové zavařeniny PostupMaso naložíme 2 dny předem do následujícího nálevu:Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Povaříme 10 minut s červeným vínem, bobkovým listem, jalovcem, pepřem a necháme vychladnout. Jelení hřbet prošpikujeme a naložíme do marinády a na 2 dny ji uložíme do chladna. Průběžně maso obracíme. Pak maso osolíme a přendáme na pekáč. Olej zahřejeme na vysokou teplotu a přelijeme jím maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 175.C (plyn stupeň 2-3) a pečeme celkem asi 100 minut, postupně přidáváme zeleninu a marinádu. Upečené maso vyndáme, zeleninu a výpek propasírujeme sítem. Přidáme smetanu, rozdrobený chléb a rybízovou zavařeninu. Krátce povaříme, dochutíme a přes síto nalijeme do omáčníku. Přílohy: bramborové knedlíky, lišky na másle, podle chuti glazované kaštany. Nebo jablečný kompot, brusinky, červené zelí a krokety. Červené víno. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |