Srnčí hřbet po bádensku |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 6 osob)1,5 kg srnčího hřbetu slanina podle chuti 4 lžíce oleje 1 lžička celého pepře 2 bobule jalovce 2 cibule ¼ l červeného vína 2 lžičky soli 150 g zakysané smetany 4 hrušky (asi 500 g) 1/8 l jablečného moštu 1 lžíce cukru 8 lžiček rybízové marmelády alobal PostupMaso z mladého kusu můžeme upravovat ihned, maso ze staršího kusu by mělo být odleželé.Srnčí hřbet prošpikujeme, potřeme olejem, posypeme tlučeným pepřem a rozmačkanými bobulemi jalovce. Dále do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na zbytku oleje ji necháme zpěnit. Rozložíme ji kolem pečeně a polijeme vínem. Pekáč dáme na střed předehřáté trouby, pečeme při 225.C (plyn stupeň 4-5). Po čtvrt hodině maso polijeme výpekem a po 7 minutách znovu. Celkovýá doba pečení je asi 30 minut. Hotovou pečeni osolíme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu propasírujeme, vmícháme smetanu a uvaříme omáčku. Dochutíme ji solí a pepřem. Jablečný mošt uvedeme do varu, přidáme oloupané na půlky rozkrojené hrušky a jádřinců zbavené a cukr. Dusíme asi 10 minut. Hrušky vyjmeme, naplníme rybízovou marmeládou a ozdobíme jimi upečené maso. Příloha: bramborové krokety, červené zelí |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |