Jelení ragú na červeném víně |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 4 osoby)800 g jeleního plecka bez kostí ½ lžičky pepře 2 lžíce hladké mouky 4 lžíce oleje 150 g cibule 3/8 l červeného vína 1 bobkový list 2 hřebíčky 6 kuliček pepře 150 g zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky mletý pepř sůl PostupMaso má být dobře uleželé a mělo by mít tmavočervenou barvu. Pokud má šlachy, odřežeme je ostrým nožem. Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem. Nakonec přidáme víno a koření. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne, doba dušení je různá, podle kvality masa 40-120 minut. Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohlídka rozmíchali mouku a papriku. Povaříme a hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do omáčky prohřát (nevaříme). Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.Příloha: bramborové krokety, salát z červeného zelí v pomerančovém nálevu s cibulí, jablky, banány, vlašskými ořechy, rozinkami a medem Poznámka: pokud jídlo zbyde, nedáváme ho zmrazit, omáčka by se srazila. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |